lol

17.06.2012 14:42
Chcete s námi bedýnkovat? Stačí napsat emailem vaše jméno a adresu, nebo zatelefonovat, a pak už jen čekat na vaší bedýnku.

 

Cena jedné bedýnky je 180 Kč, pro ty kdo se rozhodnou s námi bedýnkovat celou sezónu.Pro ostatní je cena 200,-


Bedýnky budou k odebrání každý čtvrtek na odběrových místech v Železném Brodě - v čajovně Avantýra na nábřeží.

V Turnově - pokud se naplní kapacita - tak v Regionální prodejně Českého Ráje. Přesné časy upřesníme před prvním odběrem.

Systém bedýnek od pěstitele, je následující: Vše co zasadíme a zdárně nám za pomoci naší matky země, počasí a s naším přispěním vyroste, to najdete v bedýnce.

Začínáme cca v druhé polovině června - záleží na počasí :-)
První bedýnka obsahuje jen jarní druhy, jako třeba jarní cibulky, petrželku, různé druhy ředkviček, šnitlík a jiné zelené koření, třešně, jahody...
Postupem času - tedy tím jak nám zelenina a ovoce zrají, tak se do bedýnek dostává mrkev,pórek, různé druhy salátové řepy, mangold, ačokča, římský salát, různé druhy salátů v různých barevných variantách, rajská jablíčka a papričky, - též různé druhy, různé greens - což je soubor listových zelenin - dále borůvky, maliny, rybíz..... a v pozdějším létě brambory, kořenová petržel, pórek, řapíkatý celer, jablíčka, švestky...
Od pozdního jara, do podzimu je též samozřejmostí soubor různých bylin - máta pro letní osvěžení, oregano na pizzu, pelyněk do masa,brutnák do salátů a letních koktejlů..... a tak podobně.
Je též jasné, že na jaře jsou bedýnky váhově lehčí a k podzimu se váha zvětšuje úměrně s růstem těžších komodit.Proto, abychom nikoho (jakoby)nešidili, tak je dobré odebírat bedýnky celé vegetativní období. I proto je cena nastavena tak, aby se nám jarní menší výběr i váha - vyrovnaly s pozdější bohatou úrodou.
To je tedy celý systém.
Zelenina je vždy převažující komoditou - cca 80%


Po celé vegetační období též můžete očekávat různé druhy dýní a tykví, které jsou cenným zdrojem všech možných zdraví prospěšných látek.
V této chvíli předpěstováváme 7 různých druhů.
Na podzim jsme také zasadili český česnek, tak jsme zvědaví, jak uspějeme....


V roce 2012 jsme bedýnky dělali každý čtvrtek s odběrním místem v Železném Brodě.

Pokud máte zájem odebírat bedýnky v Turnově, pak je potřeba minimálně 5 zájemců - při naplnění této kapacity, je možné bedýnky nechávat v Regionální prodejně.

Jestliže Vás naše nabídka oslovila,budeme rádi když doporučíte naše webové stránky ke shlédnutí....

Pěkný den a ozvěte se, pokud máte nějaké dotazy ....