Knedliky s rebarborou

17.06.2012 17:01

Knedlíky s rebarborou

17.06.2012 16:16

 

sladké rebarborové knedlíky
 

Recept na sladké rebarborové knedlíky

Ingredience (pro 6 osob):
500 g rebarbory, oloupané, nasekané
440 g krupicového cukru + 50 g navíc
300 g hladké mouky, prosáté + navíc na poprášení
2 lžičky prášku do pečiva
150 g másla
125 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
moučkový cukr na posypání

Příprava jídla:
Rebarboru, cukr a půl litru vody dejte do hrnce a na vysokém plameni přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte probublávat 10–15 minut, až rebarbora změkne. Sejměte z ohně a odložte stranou.

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, zbývajících 50 g cukru, prášek do pečiva a máslo promíchejte v robotu na drobenku. Postupně přilévejte mléko a vanilkový extrakt a míchejte dohladka. Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte šest kulatých knedlíků.

Rebarboru (i se šťávou a vodou) rozdělte do šesti zapékacích misek (každá o objemu zhruba 380 ml). Navrch opatrně posaďte knedlík a pečte 20–25 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Zdroj:  www.elle.cz/gurman/recepty/recept-na-sladke-rebarborove-knedliky