Polníčková polévka
17.05.2015 13:17
Osvěžující polévka z Polníčku
Tato barevná polévka vám dodá mnoho vitamínů, hořčíku a železa. A jako bonus, její příprava zabere jen chvilinku :-)
Co budete potřebovat ?
120 g Polníčku
2 lžíce másla
sůl
pepř
125 ml smetany či šlehačky
1 litr drůbežího vývaru ( či bujónu v kostce)
kousek brokolice či květáku - co dům dá:-)
kari
dvě lžičky mouky
1 cibule či 1/2 větší cibule
Jak na to ?
V hrnci si rozpustíme jednu lžíci másla a necháme na něm lehce opéct na drobno nakrájenou cibulku. Nyní si připravíme brokolici, či květák. Opláchneme a pokrájíme růžičky na menší kousky, tak aby se snadno jedly protože polévku nebudeme mixovat. Nyní je podusíme buď v hrnci v páře či s trochou vody na dvě minuty v mikrovlnné troubě, prostě do měkka. Do hrnce s cibulkou přidáme propláchnuté listy polníčku, které jsme nakrájeli či natrhali na menší kousky. Promícháme aby se polníček obalil v másle a zalijeme vývarem. Přidáme sůl a pepř dle chuti a v polovině šlehačky ( či celé smetaně) rozmícháme mouku, kterou následně přimícháme do polévky. Přidáme druhou lžíci másla a podušenou brokolici či květák a vše necháme deset minut povařit. Pokud jsme použili šlehačku, můžeme si zbytek nyní vyšlehat a na závěr ji rozdělit na talíře s polévkou a posypat špetkou kari. Pokud ne přidáme kari jen na polévku, i tak bude krásně zelená a veselá :-) Dobrou chuť