Polníčková polévka

17.05.2015 13:17

                                                  

Osvěžující polévka z Polníčku

Tato barevná polévka vám dodá mnoho vitamínů, hořčíku a železa. A jako bonus, její příprava zabere jen chvilinku :-)

 

Co budete potřebovat ?  

 

120 g Polníčku 

2 lžíce másla

sůl

pepř

125 ml smetany či šlehačky

1 litr drůbežího vývaru ( či bujónu v kostce)

kousek brokolice či květáku - co dům dá:-)

kari 

dvě lžičky mouky

1 cibule či 1/2 větší cibule

 

Jak na to ? 

 
V hrnci si rozpustíme jednu lžíci másla a necháme na něm lehce opéct na drobno nakrájenou cibulku. Nyní si připravíme brokolici, či květák. Opláchneme a pokrájíme růžičky na menší kousky, tak aby se snadno jedly protože polévku nebudeme mixovat. Nyní je podusíme buď v hrnci v páře či s trochou vody na dvě minuty v mikrovlnné troubě, prostě do měkka. Do hrnce s cibulkou přidáme propláchnuté listy polníčku, které jsme nakrájeli či natrhali na menší kousky. Promícháme aby se polníček obalil v másle a zalijeme vývarem. Přidáme sůl a pepř dle chuti a v polovině šlehačky ( či celé smetaně)  rozmícháme mouku, kterou následně přimícháme do polévky. Přidáme druhou lžíci másla a podušenou brokolici či květák a vše necháme deset minut povařit. Pokud jsme použili šlehačku, můžeme si zbytek nyní vyšlehat a na závěr ji rozdělit na talíře s polévkou a posypat špetkou kari. Pokud ne přidáme kari jen na polévku, i tak bude krásně zelená a veselá :-) Dobrou chuť